De Grote Gok

Ons eerste bier! Het begin is er, nu rest nog een lange reeks andere bieren. De naam is tweeledig: Kijk naar de neus van de kabouter en bedenk daarbij dat dit ons eerste brouwsel is!

De Grote Gok is een licht hoppig blond bier van hoge gisting. Het heeft een volmoutig karakter met een zoete ondertoon. Een heerlijk, makkelijk doordrinkbier dat op alle momenten goed zal smaken!

Begindichtheid = 1.068; Alcohol = 7 vol. %.

 

 

 

Donkere Dwerg

Donkere Dwerg is een donker bier in de traditie van de beste Abdijbieren en met de zelfde liefde en ambacht gebrouwen!

Overwegend zoet en licht bitter donker bier met een vol en rijk karakter! Naast een aangename karamelsmaak, verkregen door de kandijsuiker, een keur aan fruitige aroma's, die tijdens het lageren zijn ontstaan. Heerlijk bij een kaasplankje!
 

Begindichtheid = 1.068; Alc. = 7 vol. %

 

 

 

De Straffe Kabouter

Het enige echte bier in ons assortiment dat met recht de naam van de brouwerij mag dragen. Vanwege haar hoge alcoholpercentage en uitgesproken stevige smaak een echte straffe rakker!

Een zwaar bier met een volle rijke smaak. Deze drink je om puur van te genieten, zo ergens op een mooie zondagmiddag of bij een lekker diner.

 

Begindichtheid = 1.100; Alc. = 10 vol. %

 

 

 

 

 

De Nukkige Bock

De naam zegt genoeg! Dit is niet zomaar een bockbier maar dankzij zijn pittige alcoholgehalte van 8% een echte nukkige bock.

Een licht bitter bockbier met een vol en rijk karakter! Naast een aangename karamelsmaak heeft dit bier een lekkere zoete afdronk zoals dat hoort bij een bockbier. Als de wind rond het huis giert en de verwarming snort is dit bier het lekkerst!
 

Begindichtheid = 1.080; Alc. = 8 vol. %

 

 

 

 

De Witte Baard

De Witte Baard is een karakteristiek witbier met een fruitige, zurige en lichtbittere smaak zoals een witbier behoort te smaken. Heerlijk bij warm weer en gebrouwen met de beste gerstemout, tarwe en kruiden.

Begindichtheid = 1.055; Alc. = 5 vol. %

 

 

Winterbier

Koud en wit buiten, warm en gezellig binnen! De ideale sfeer om dit heerlijke donkere bier van hoge gisting te drinken. Speciaal gebrouwen voor de koude wintermaanden, is dit een aangenaam zwaar bier dat de stemming erin brengt en houdt!

Begindichtheid = 1.080; Alc. = 9 vol. %

 

 

 

 

Jubeleum

Dit zware bier is speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van de brouwerij. De naam laat zich als volgt verklaren: Een éénjarig jubileum gecombineerd met het feit dat deze happening en de zwaarte van het bier je wel laten jubelen.

Een zwaar bier met een volle rijke smaak en een zoete afdronk

Begindichtheid = 1100; Alc. = 10 vol %

 

 

 

 

 

St. Blasius

Dit donkere bier is speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaarfeest 2007 van Schuttersgilde St. Blasius uit Heusden.

Zoals het past bij stoere schutters is het een stevig bier met een volle, ronde licht zoete smaak. Nu maar hopen dat ze dit bier drinken na het schieten en niet er voor. Want dit biertje is altijd raak!

 

Begindichtheid = 1074; Alc. = 8 vol %